Det du trenger er et glass/bolle vann, putt egget oppi: Synker det er det ferskt:)
Flyter det er det gammelt:(
1. Egg
Ta stemplingsdatoen på egg med en klype salt. Norske egg er like gode og like trygge å spise i flere måneder etter at de har ”gått ut på dato”, bare du har eggene i kjøleskap, skriver opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt på sine nettsider.På grunn av faren for salmonella i andre land, har EØS en regel om at egg bare kan stemples med 28 dager fra verping. For er det først salmonellabakterier inne i egget, formerer de seg for hver dag som går - særlig hvis eggene ikke oppbevares kjølig.
I Norge har vi verken salmonella i eggene eller problemer med kjøling av eggene. Likevel må vi følge bestemmelsene i EØS; selv om de altså er helt håpløse for oss. Vi får ta stemplingsdatoen på egg ”med en klype salt”.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.